Μαρμαράς

marmaras2Ο Νέος Μαρμαράς είναι το πιο κοσμοπολίτικο χωριό της Σιθωνίας . Πρόκειται για μια σύγχρονη παραθαλάσσια κωμόπολη , όπου κάθε χρόνο την επισκέπτονται πολλοί τουρίστες, καθώς συνδυάζει με μοναδικό τρόπο βουνό και θάλασσα. Βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή του ποδιού, μεταξύ της Νικήτης και της Τορώνης και απέχει 100χμ από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και 55 χμ από την πρωτεύουσα της Χαλκιδικής , τον Πολύγυρο.Είναι χτισμένος σε 3 λόφους  στο ορεινό συγκρότημα  Ίταμος ή Ντραγουντέλης

Ο Νέος Μαρμαράς προσφέρει τις μαγείες ενός νησιού, παράλληλα με τις ανέσεις και τις ευκολίες της στεριάς.

Στο χωριό ο επισκέπτης μπορεί να βρει καφετέριες, ταβέρνες, μπαρ, beach bar, τράπεζες, ΑΤΜ, καρτοτηλέφωνα, ιατρεία, φαρμακεία, Internet café, ταχυδρομεία κλπ.  Οι περισσότερες καφετέριες και ταβέρνες του χωριού βρίσκονται κοντά στο λιμάνι κι έτσι προσφέρεται στον επισκέπτη μια υπέροχη θέα. Όσοι πραγματοποιούν οικογενειακές διακοπές , υπάρχουν υπαίθριες παιδικές χαρές για τα παιδιά, αλλά και παιδότοποι, όπου τα παιδιά μπορούν να διασκεδάσουν, ενώ οι γονείς ξεκουράζονται, όπως επίσης και λούνα παρκ.Για τις μετακινήσεις  των επισκεπτών του χωριού, υπάρχουν ταξί, γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών, μικρά καραβάκια που συνδέουν το χωριό με το συγκρότημα του Πόρτο Καρράς, αλλά και λεωφορεία με δρομολόγια προς τη Θεσσαλονίκη και γειτονικές περιοχές της Σιθωνίας.

Στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς που βρίσκεται σε απόσταση 2χμ από τον Νέο Μαρμαρά, ο επισκέπτης μπορεί να ασχοληθεί με όλα τα είδη των θαλάσσιων σπορ ή να επισκεφτεί τα γήπεδα golf, tennis, basket και ποδοσφαίρου, τον ιππικό όμιλο, καθώς κα τη σύγχρονη μαρίνα.
Οι παραλίες του Ν.Μαρμαρά είναι γνωστές για τα κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά. Μάλιστα, όλες οι παραλίες υποβάλλονται σε τακτικούς ελέγχους και έχουν γαλάζια σημαία από την Ε.Ε. Γύρω από τον Μαρμαρά, υπάρχουν  όμορφες απομονωμένες παραλίες και μαγευτικοί κόλποι που οι επισκέπτες μπορούν να προσεγγίσουν είτε με βάρκα είτε με αυτοκίνητο.

Ένα άλλο σημείο ενδιαφέροντος είναι το ακατοίκητο νησί «Κέλυφος» ή «Χελώνα» που έλαβε την ονομασία το επειδή μοιάζει στο σχήμα με κέλυφος χελώνας. Ο μαγευτικός βυθός του μάλιστα χαρακτηρίζεται και ως «παράδεισος».

Ένα άλλο μέρος που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε, είναι ο «Παρθενώνας», ο οποίος βρίσκεται σε υψόμετρο 350μ. Έχει κηρυχθεί διατηρητέος και αναπαλαιώνεται συνεχώς. Αποτελεί μοναδική εξόρμηση για περίπατο, καφέ ή φαγητό καθώς προσφέρει μοναδική θέα . Τέλος, στον Ν.Μαρμαρά βρίσκεται ο μεγαλύτερος ιδιωτικός αμπελώνας της Ελλάδας με έκταση 4.750 στρεμμάτων, που προμηθεύει όλο τον κόσμο με ποικιλίες κρασιών με την επωνυμία «Πόρτο Καρράς».